Att vara perfekt

Nätdejting och sociala medier gör det möjligt att sorterna på människor utan att de bortsorterade märker av detta. Det blir en enklare sållning av de man inte passar med. Det stora utbudet som sociala medier har ger stora förhoppningar till individer att hitta den perfekta partnern och att få leva det perfekta livet.

Många bygger upp en ytlig bild av den man vill vara, de har orealistiskt höga krav på sig själva och har önskan att framstå som perfekt inför vänner och bekanta. Michaela Forni, som har skrivit boken ”Jag är inte perfekt, tyvärr: om ångest, oro och konsten att vara snäll mot sig själv” beskriver hur många unga kvinnor vill synas på sociala medier. Den perfekta tjejen ska tycka om att läsa böcker, ha körkort, gilla hemmakvällar, men samtidigt vara festlig. Dock utan att festa för mycket. Den perfekta tjejen ska också vara allmänbildad, rolig, ha sett de flesta relevanta filmer och kunna leverera citat på löpande band. Hon ska vara politiskt insatt, gilla sport, umgås mycket med sina vänner, hinna med att umgås med sin familj och ha självdistans. Och så ska hon se perfekt ut.”

Hur orkar man med detta? Försök leva efter mottot att det som händer i sociala medier inte är annat än en ytlig och skev bild av den man vill vara. Man behöver inte alltid vara stark, man får finnas ändå.

Lisa Pousette, leg. psykoterapeut. Terapeutiska.

1 reaktion på ”Att vara perfekt”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny