Anknytningsmönster

Du fick lära förra veckan hur man hittar en perfekt partner. I teorin är det hela enkelt, men i praktiken är livet mer komplicerat än så.

Så snart en relation blir mer seriös är det viktigt att vara medveten om vad vi har för anknytningsmönster. I lika hög grad som vi vill uppleva kärlek, i lika hög grad har i vi egna svårigheter som mer eller mindre hindrar oss från att fullt ut tillåta oss att uppleva kärlek och låta den bli kvar i vårt liv.

Gamla sår, minnen och strategier som vi en gång i tiden använde för att skydda oss kan omedvetet åter komma upp till ytan när vi lever nära en annan människa.

Våra egna svårigheter kan lätt bli en inre fiende – en fiende som alltid är på plats, redo att övermanna oss och sabotera vår lycka. Tänk alla gånger en inre röst sa åt dig att inte bjuda ut någon du tyckte om, att inte visa sårbarhet gentemot din partner, att inte lita på den du älskade och att inte vara säker på att din partner verkligen brydde sig om dig.

Försök vara på din vakt mot din inre kritiska röst – och separera dina verkliga känslor från känslor som kanske bara är projektioner från gamla anknytningsskador.

Lisa Pousette
Leg. psykoterapeut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny