Semestrar

Känslomässigt har semestrar släktskap med julen. Många människor ser under lång tid fram emot både jular och semestrar; tänker långt i förväg på dem och planerar gärna. En del oroar sig, andra ser med spänning framåt. Somliga avnjuter dem, andra uthärdar dem.

Romantik, ombyte, mysigt familjeliv, flykt från vardagen, ”chans att slå sig lös och unna sig lite”, vila och avkoppling – allt detta är sådant som vi söker under våra längre ledigheter.

Ofta går våra önskningar i stöpet på ett sådant sätt att det blir rent av skönt och befriande att återvända till vår ”normala” tillvaro. Ta som exempel semester med släkten: ena minuten är det några som grälar, i nästa ögonblick sammangaddar sig männen mot kvinnorna eller ungdomarna mot vuxna. Någon dricker för mycket, någon annan pratar för mycket. Alla har bestämda uppfattningar om var inköpen ska göras, om man ska använda semestern till att renovera stugan, vad de skulle laga för mat, om man ska besöka lågprisvaruhuset eller inte. Till sist känns semester känns som ett enda stort energiläckage i stället för en välbehövlig vila.

Men hur ska man då göra för att få en avkopplande semester? Det viktiga med semestern är att se till att slippa de vardagsrutiner och krav som kanske är nödvändiga under resten av året, slappna av såväl psykiskt som fysiskt och kunna glädjas åt annorlunda upplevelser. Då är det nödvändigt att kunna säga ”nej” utan att man själv mår alltför dåligt. Men tänk: när du säger ”nej” till något så säger samtidigt ”ja” till något annat.

Nu är semestertider snart slut men snart blir det jul och då börjar det hela igen!

1 reaktion på ”Semestrar”

  1. He4rligt med rf6da saker och grattis till toarnemta! Le4skigt med vivlar, de kan man se4kert ockse5 fe5 innanff6r kle4derna…Den utsikten ni har ge5r inte av ff6r hackor. Se5 de4r ska det se ut! Jag ff6rste5r att voffse gillar rundge5ngen, vem gf6r inte det? Jag ge5r ockse5 ge4rna ut genom ytterdf6rren och in genom altandf6rren. Rundge5ng e4ven inne : )c4r det en gjutje4rnskatt som solar i din tre4dge5rd? Se5 fin den e4r! Jag har en som jag tiggde till mig ne4r jag jobbade pe5 ett je4rngjuteri. Jag svetsade igen he5let i huvudet och sedan blev den lite grf6n och rostfe4rgad de5 den stod le4nge i me5leriet (pe5 ne4sta arbetsplats). He4rligt med katter!Mindre kul att vissa torparke4rringar blivit superte4ppt i ne4san. Bara jag e4r frisk till ne4sta fredag de5 det be4r av…Kram fre5n snor-Lisa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny