Känslorna är borta

Många människor har perioder då de inte känner så mycket för sin partner. En del undrar om det är ett tecken på att de ska lämna sin partner. Det är vanligt med funderingar som “det kanske finns någon som är bättre för mig”, “jag kanske slösar bort mitt liv genom att vara med någon som jag inte känner så mycket för”, “varför känner jag mig inte så förälskad som många av mina vänner gör”?, “det kanske inte rätt mot min partner att jag är med honom/henne fast de positiva känslorna fattas…

Har ni svårt att kommunicera? Så fort du öppnar munnen blir det bråk eller tjafs. Din partner tar allt som kritik eller påhopp. Ni kan inte prata utan att det går överstyr, så ni börjar istället undvika varandra. När vi upplever att vi inte har kontakt med vår partner, börjar vi tänka negativa tankar om varandra och slutar känna samhörighet. Då upphör vi att prata och dela och kommer ännu längre ifrån varandra.

Det kan också vara så att du och din partner är väldigt olika, kontraster som i början av förhållandet gav en extra krydda har börjat tära.

Rannsaka dig själva i två steg -fundera på vem du är och vad du vill, känner och önskar. För att kunna gå vidare med relationen är det nödvändigt att först utveckla ditt självständiga jag och försonas med era olikheter. Lyckas det kan ni vara självständiga och separerade, samtidigt som ni är involverade i varandra.

Lisa Pousette, leg. psykoterapeut. Terapeutiska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny