Ilska

Det kan vara svårt att hantera ilska, särskilt när den tar över och man känner sig som om man inte har någon kontroll över sina egna känslor. Det är viktigt att känna igen signalerna på att ilskan håller på att växa, så att man kan ta itu med den innan den blir för stark.

Ett bra sätt att hantera ilskan kan vara att försöka förstå varför den uppstår. Ibland kan ilskan vara ett uttryck för oro, rädsla eller sårbarhet, och genom att försöka förstå vad det är som ligger bakom kan man kanske hitta en lösning på problemet.

Det kan också vara bra att ha några strategier att falla tillbaka på när ilskan börjar växa. Detta kan inkludera att ta en paus, räkna till tio, andas djupt eller göra något som hjälper en att slappna av, som att gå en promenad eller lyssna på musik.

Ilskan kan också vara ett tecken på att det är dags att sätta gränser och att det är viktigt att våga säga nej och stå upp för sig själv. Samtidigt är det viktigt att inte låta ilskan ta överhanden och skada andra eller sig själv.

Lisa Pousette, leg.psykoterapeut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny