Konflikt mellan föräldrarna

En skilsmässa kan slå lite olika utifrån barnets varierande ålder och utvecklingsnivå. Riktigt små barn som inte kan se vidden av en skilsmässa kan regrediera, få vredesutbrott och bli klängiga. Lite äldre barn kan känna stor skuld, sorg och förlust.

Barn till separerade föräldrar som aldrig slutar bråka behöver få hjälp att gå vidare känslomässigt. De ställs inför ett scenario där de praktiskt måste hantera mängder av knepiga situationer. Det handlar om att de två personer som är de viktigast för barnet, föräldrarna, inte alls kommer överens. Det visar sig t.ex. genom att föräldrarna öppet föraktar varandra eller att nödvändig tillit saknas dem emellan. Ofta låter de sin egen sorg eller känsla av misslyckande efter skilsmässan påverka relationen till sin tidigare partner, vilket på ett eller annat vis går ut över barnet. Ibland styrs konflikten av att parterna är som besatta av tankar om varandra.

1 reaktion på ”Konflikt mellan föräldrarna”

  1. Hanna: Tack, vad roligt att hf6ra! :-)Wettexve4rlden: Det e4r ju en av de stf6rsta krnetkiria mot borderlinediagnosen – den e4r ve4ldigt bred och med lite vilja kan de allra flesta passas in i diagnosen, inte minst om de e4r ff6rvirrade tone5ringar!Angelica: Jag kan se ff6rdelar be5de med bred och med djup kunskap. Jag e4r sje4lv ve4ldigt intresserad av tve4rvetenskapen eftersom ett ensamt perspektiv, tex. psykologi, kan ge en onyanserad bild av verkligheten. Kanske e4r det ockse5 de4ri min velighet ligger – verkligheten e4r mer komplex, saker ge5r se4llan att analyseras enbart ur ett ekonomiskt/juridiskt/psykologiskt/socialt perspektiv, utan flera infallsvinklar e4r nf6dve4ndiga. Sen ska jag bara fe5 andra att ff6rste5 det ockse5 ;-)bflmamman: Det e4r sve5rt att se4ga ne5got utan att stapla plattityder, men ff6r att gf6ra en le5ng utle4ggning mycket kort och koncis – jag ff6rste5r att du e4r trf6tt, jag har all ff6rste5else ff6r att du inte orkar, men jag e4r f6vertygad om att du kan. Har kikat pe5 din blogg de5 och de5 som i mina f6gon e4r full av styrka och je4vlar anamma. Jag tror du kan, helt enkelt ff6r att jag inte tror pe5 det hopplf6sa eller fastkf6rda.Med ve4rme.Anonym: Rebecca e4r en klok (och mycket kunnig!) kvinna! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny