Förebygga depression. Del 2.

Nu fortsätter vi att prata om hur man genom enkla nya vanor kan skapa ett bättre och gladare liv.  

Ta fram dina styrkor

Alla har vi speciella talanger men för att bli lycklig så gäller det att känna till sina styrkor och framför allt, att använda dem. Försök att göra tid för det du verkligen gillar och är bra på! Säg ofta till dig själv: ”Jag är duktig på att laga mat” eller ”Jag är en bra förälder” eller något annat som du vet att du är bra på.

Minska stressen

Börja med att skriva ner två eller tre stressmoment, tänk sedan igenom om det är något konkret du kan göra för att förenkla vardagen. Om det inte går att ändra eller få bort stressfaktorn, till exempel att du inte trivs med ditt jobb men inte har möjlighet att sluta där, utmana dig själv att hantera den stressiga situationen på något alternativt sätt.

Lev i nuet

Ältar du mycket över det som har hänt alternativt oroar dig för framtiden skapar du utrymme för oro och ångest och orkar inte koncentrera dig på nuet. För att kunna leva ett balanserat liv måste du sluta anklaga dig själv för saker som kanske inte blev som du hade önskat dig, det gångna kan du ändå inte ändra. När det gäller framtiden är det ingen idé att oroa sig då heller. Oftast händer det saker som du inte kan förutse och 90 procent för det som du oroar dig för brukar inte inträffa.

Stärk dina vänskapsrelationer

Hur väl du vårdar dina vänner och bekanta är avgörande för din livskvalitet. Börja med att visa uppskattning för din familj, vänner och arbetskamrater. Berätta för dem hur viktiga de är i ditt liv.

Börja med att skicka ett sms på nyårsafton till dem som betyder något för dig!

Gott Nytt År! Ta hand om dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny